Fremmedgjort over for fødevarer: Tilbage til rødderne?

Eventet blev afholdt den 8. November i Københavns Madhus

Fødevarer handler om mere end bare ernæring og mæthed. Fødevarefællesskaber, byhaver og 'historien bag' en fødevare vinder kraftigt frem.

Handler tendenserne mon om, at vi føler os fremmedgjorte over for vores fødevarer, når vi blot kan gå i Fakta og købe tomater, som vi ikke aner hvorfra kommer? Kan vi 'reconnecte' og vende tilbage til rødderne ved at dyrke vores egne fødevarer eller markedsføre den unikke historie om tomaterne, der kommer fra fru Hansens drivhus? Og hvorfor har vi overhovedet brug for en relation til vores fødevarer?

Tænketanken Frej ønsker at blive klogere på os selv, og hvad fødevarer betyder for os moderne mennesker.


16.30: Dørene åbner

17.00: Velkomst ved Tænketanken Frej og JA

Oplæg ved:

- Jon Fuglsang, fødevaresociolog og lektor ved Professionshøjskolen Metropol

- Thomas Roland, CSR-chef i Coop Danmark

- Livia Urban Swart Haaland, medstifter af taglandbruget FællesGro

- Jesper Zeihlund, Faglig chef i Nordisk Center for Lokale Fødevarer

Oplæggene vil blive efterfulgt diskussion mellem oplægsholderne og salen.

Der vil være aftensmad efter eventet.

EventCharlotte Clausen