Back to All Events

Svine-MRSA: Kan og skal bakterien stoppes?

  • Center for Sundhed og Samfund (CSS), Indgang ved Gammeltoftsgade, Bygning 35, Lokale 35.01.44 5 Øster Farimagsgade København, 1353 Denmark (map)

Svine-MRSA. Det lyder farligt. MRSA og risikoen for antibiotikaresistens præger da også overskrifterne i medierne - men hvor bange skal vi egentlig være for denne bakterie, som åbenbart trives så godt i danske svin?

Vi har bedt Danmarks dygtigste professorer zoome ind på MRSA CC398 og fortælle os, hvor udbredt den er i det danske landskab - både blandt svin og mennesker, hvor skadelig bakterien egentlig er, og om hvordan vi stopper udviklingen af bakterien? 

PRAKTISK: 
Tilmelding kræves - Tilmeld dig her 
Studerende: GRATIS
Ikke-studerende: 100 kr. 

PROGRAM
Danmarks dygtigste professor i veterinærsygdomme Jens Peter Nielsenindleder med fokus på, hvordan MRSA CC398 er opstået i de danske grisestalde, og hvad erhvervet gør og bør gøre for at håndtere spredningen. 

Herefter får vi besøg af fagchef Anders Rhod Larsen fra Statens Serum Institut, der skal fortælle om, hvilken betydning svine-MRSA har for os mennesker, og om vi skal være bange for at spise frikadeller og tage på gårdbesøg. 

Sluttetligt får vi et oplæg fra professor og leder af MRSA VidenCenter på Hvidovre Hospital Henrik Westh, der vil stille skarpt på, hvorfor svine-MRSA er en udfordring, og hvorfor erhvervet og politikerne ikke gør nok for at stoppe den.

Vi glæder os til sammen at blive klogere på MRSA CC398 - i medierne kendt som Svine-MRSA, og som vor tids største udfordring, mens erhvervet kalder det for en præmis.