Back to All Events

Bæredygtighed: Et vidt begreb?

  • Center for Sundhed og Samfund (CSS), lokale 35.01.06 5 Øster Farimagsgade København K, 1353 Denmark (map)

Bæredygtighed er oppe i tiden – og hver fjerde dansker tænker over bæredygtighed, når de lægger varer i indkøbskurven. Men hvordan arbejder fødevarebranchen med bæredygtighed? Og hvornår kan en fødevareproducent sige, at de arbejder bæredygtigt? 

Kom med, når vi zoomer ind på det brede begreb og forsøger at gøre det lidt mere konkret.

Formålet med eventet er blive klogere på, hvad bæredygtighed som begreb dækker over, hvilken rolle det har i vores samfund og hvordan fødevarebranchen arbejder med bæredygtighedsbegrebet. Slutteligt vil vi debattere, hvorvidt der mon er et bæredygtighedsaspekt, som er vigtigere end de andre. Vi har fokus på:
• Økonomisk bæredygtighed
• Social bæredygtighed
• Miljømæssig bæredygtighed

Bæredygtighed er oppe i tiden – og hver fjerde dansker tænker over bæredygtighed, når de lægger varer i indkøbskurven.

Men hvad betyder "bæredygtighed" overhovedet, hvilken rolle spiller bæredygtighed i vores samfund og hvordan arbejder fødevarebranchen med bæredygtighed som begreb og koncept. Vi har fokus på tre bæredygtighedsaspekter, og vil til slut diskutere, om der er et koncept, der er vigtigere end de andre:
• Social bæredygtighed
• Miljømæssig bæredygtighed
• Økonomisk bæredygtighed

PROGRAM
Vi har inviteret professor Andreas de Neergaard fra KU med speciale inden for bæredygtighed til at give det brede udsyn på bæredygtighed som begreb og koncept i samfundet. Herefter vil embedsmand og fuldmægtig i fødevarestyrelsen, Erik Andersen, fortælle om myndighedernes arbejder med certificering af fødevarer som værende bæredygtige. Vi vil konkretisere de tre typer af bæredygtighed med besøg af: 

Jonas Giersing, direktør i Fairtrade Denmark med fokus på social bæredygtighed.  

Lasse Hinrichsen fra ENORM, som producerer fødevarer med insekter. Her er fokus på miljømæssig bæredygtighed. 

Peter Kiær fra Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug med fokus på økonomisk bæredygtighed.  

PRAKTISK
Deltagelse er GRATIS for studerende samt medlemmer af djøf. Det koster 100 kr. for ikke-studerende og ikke-djøf medlemmer at deltage. Dette betales via mobile pay eller kontant ved indgangen.

Tilmeld dig via Djøf her