Back to All Events

To bi or not to bi: Hvordan sikrer vi bier og biodiversitet?

  • Kofoed Skole Nyrnberggade 1 (map)

Bierne dør! 🐝🐝📛📛Vi hører om det i medierne 🔈, taler om det ved middagsbordene 💭, og politikerne lovgiver om det 📃. I slutningen af april vedtog EU det hidtil mest markante indgreb i et forsøg på at mindske bi-dødeligheden ved at forbyde tre af landbrugets mest udskilte midler mod insekter – de såkaldte neonikotinoider. Et tiltag som Danmark stemte imod. 

Vi ved, at bier er en central del af vores økosystem 🌍, er naturens bedste bestøvere 🌾og essentielle for at producere de fødevarer, som vi gør i dag 🍞MEN hvad er egentlig op og ned, når vi taler om bi-dødelighed? 

• Hvor mange bier dør? 🐝🐝
• Er der forskel i dødeligheden hos honningbier og vilde bier? 
• Hvad er årsagerne til det? 🐝🐝
• Og vigtigst: hvordan mindsker vi bierne nedgang?

Vi håber, at du har mod på at blive klogere på disse og flere spørgsmål, når Tænketanken i samarbejde med JA inviterer til event om bi-dødelighed tors. d. 7/6-18 fra 17.15-19.30. Der vil både deltage forskere, naturorganisationer, landmænd og honningproducenter. 

Hovedfokus er hvordan vi i fællesskab kan mindske nedgangen i bier 💪💪

🔈BEMÆRK 🔈Datoen er blevet ændret et par gange. Dette skyldes, at den første dato lå midt i Naturmødet i Hirtshals. Eftersom vi elsker naturelskere 😍🍀, måtte vi flytte datoen. Den næste dato lå så midt i Distortion i København. Eftersom vi elsker øl-elskere 😍🍻, måtte vi flytte datoen. Den endelige dato er 7. juni 17.15-19.30. Vi håber derfor at se en masse naturelskere, ølelskere og alle jer andre 😍🍀😍🍻😍