Back to All Events

Mad & Mad: Mød en Insektproducent

  • Greencubator 20 Nørrebrogade København, 2200 Denmark (map)

Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af én af de mange innovative producenter, som fylder supermarkedets hylder med alternativer til ”klimasynderen” kød? 🦗🐜🌽

Er rødbedebøffen, soyapølsen eller saitan mere miljøvenligt end ”rigtig” kød, eller er det rent fup? Veganerbevægelser er i oprør mod kødproduktionen verden over grundet køds klimafodspor og dyrevelfærd. 🌽 Men det er ikke kun mennesker, som entusiastiske veganere, som har stemplet kød som en klimasynder, mange forskere advarer, at hvis vi skal nå FN’s klimamål, så skal vi skære stort ned på vores kødproduktion og -forbrug. Men hvad skal vi så spise - og er alternativerne rent faktisk mere bæredygtige…? 🌏🌿

Vi har inviteret manden bag en af det nye "insektspise" til fællesspisning 🍴👩‍👩‍👦‍👦 Mere præcist får vi besøg af ENORM, der f.eks. har parret smagen fra sour cream and onion med sprøde larve-snacks. 🐛 ENORM udvikler og producerer fødevarer med insekter for at sprede budskabet om fordelene ved insekter som en animalsk proteinkilde.

Hvad går konceptet Mad & Mad ud på? 
- Frej laver et måltid mad 🍜 
- En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere 😍 
- Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
- Det er gratis at deltage 🍔

Mad & Mad: Insekter - Torsdag d 21. marts 2019
Denne gang er temaet insekter, og vi skal sammen blive klogere på om de små dyr kan leve op til næringsindhold, smag og mæthedsfornemmelse. Måske, du undrer dig om insekter smager godt? Eller kunne du bare godt tænke dig at vide mere om "kødalternativet" egentlig er bedre for klimaet?

Mad & Mad: Insekter, er en aften i fremtidens tegn – for er pandekager lavet på insekt-mel så bæredygtigt og proteinfyldt, at det er fremtidens morgenmad eller er det rent fup og konkurrence til landbrugets griseproduktion? Mad & Mad er en aften, hvor du kan møde producenten bag den fødevare, som vi (måske) kommer til at spise meget mere af i fremtiden, samt få et indblik i tankerne bag produktionen og muligheden for at stille kritiske spørgsmål til produktion af insekter. 🥗

Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv senest d. 15. marts kl.14:00. Du får svar om du kan deltage senest 17. marts. 🍴🍽

Vi glæder os til at se dig!🥦🥦

/Tænketanken Frej 

http://www.enormfood.com/