Back to All Events

Mad & Mad: Frej til Madens Folkemøde


  • Madens Folkemøde Engestofte Gods Denmark (map)

Skal du med, når Tænketanken Frej afholder ”Mad & Mad” under Madens Folkemøde på Lolland? 🙋‍♀️

Den 11. maj inviterer vi manden bag lollandsk quinoa-produktion til fælles frokost – og DU kan få lov til at spise og tale med ham!

I en tid, hvor kød er udnævnt som en klimasynder, er der brug for alternative proteinkilder – her kan quinoa være det nye guld indenfor fødevarer grundet dets høje proteinindhold. Quinoa er desuden en eksotisk afgrøde med et højt næringsindhold og en lav CO2 belastning (hvis det altså ikke skal flyves til Danmark over Atlanten fra Peru). Lolland er blevet Danmarks Sydamerika, og det lollandske areal hvor quinoa dyrkes er stigende år for år 🌾🌾🌞

Vi har inviteret en af producenterne - Henrik Knudsen👨‍🌾 -bag lollandsk quinoa til fællesspisning under Madens Folkemøde – og du kan være med! Og så kan du også selv vurdere om quinoa virkelig kan sammenlignes med guld?! 🍴👩‍👩‍👦‍👦

Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?

- Frej laver et måltid mad 🍜

- En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 30 andre madelskere 😍

- Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱

Hvordan tilmelder jeg mig?

KØB DIN BILLET - TRYK HER!

*OBS! Udover en billet til Mad & Mad, kræver deltagelse i dette event, at du køber indgang til Madens Folkemøde HER.

Hvem er maden bag maden:👨‍🌾🌾

Foreningen Quinoa Lolland Falster består af 18 landmænd, som er gået sammen om at producere quinoa. Det hele startede i 2016, hvor den første quinoamark på Lolland og Falster blev dyrket. Arealet på daværende tidspunkt var på beskedne 2 hektar, da man lige skulle se det an først. Potentialet for quinoa blev dog hurtigt klart, og flere landmænd meldte sig på banen. I 2018 blev der dyrket ca. 100 hektar quinoa på Lolland og Falster, hvilket udgjorde knap 60% af det areal i Danmark, hvor der dyrkes quinoa. Normalvis importeres quinoa hele vejen fra Sydamerika.

Vores quinoa er fra Danmark, hvilket sikre:

- 100% sporbarhed

- Klimavenlig quinoa, da den ikke skal transporteres hele vejen over Atlanterhavet

- Dansk kvalitet!

I dag bliver vores quinoa primært solgt til det europæiske marked. Vores mission fremadrettet er, at vi skal have skabt vores egen pose med et stærkt brand, så man i fremtiden kan hive vores danske quinoa ned fra hylderne i butikkerne.

Vi glæder os til at se dig!🤩

/Tænketanken Frej

LÆS OM MADENS FOLKEMØDE HER:

http://www.madensfolkemoede.dk