Back to All Events

Frej på Folkemødet 2019


  • Folkemødet Bornholm Danmark (map)

Tænketanken Frej er igen i år at finde på demokratiets festival - Folkemødet på Bornholm

Vi tager et helt hold af unge, fødevareengagerede Frej’ere afsted, som vil løfte bæredygtighedsdagsordenen på årets Folkemøde og sammen med både virksomheder, politikere og borgere diskutere, hvordan fødevarer kan bidrage til en grønnere verden.

Medstifter Iben Krog Rasmussen vil bl.a. deltage i et debat hos DTU om FN's bæredygtighedsmål, debatansvarlig Johanne Ørnsholt vil moderere et event om fødevarer og klima hos Københavns Universitet, og direktør Marie-Louise Boisen Lendal vil moderere en debat for Miljømærkning DanmarkFrej vil igen i år dele dialogkaffe ud på folkemødet og tale med de danske borgere om, hvordan vi i fællesskab bedst skaber et bæredygtigt Fødevaredanmark. Find programmet for Folkemødet her: www.folkemoedet.dk


Skriv til Iben Krog Rasmussen på ikr@taenk-frej.dk, hvis I kan se Frej som et livligt indspark i jeres panel eller som moderator på en debat.

Vi er altid klar til at løfte dialogen - "Vi ses på Bornholm!”

Frejs events på Folkemødet

Debat på Folkemødet 2019
Lørdag den 15. juni kl 17.45

-       I samarbejde mellem Tænketanken Frej og Bornholms LandboUngdom

Tema: Danskernes fødevareforbrug

Dansk fødevareproduktion og –forbrug er et yderst varmt emne i den offentlige debat. De danske forbrugere har en klar mening om dansk landbrugs påvirkning på klima, natur og dyrevelfærd, og denne bliver ikke altid udtrykt i lige bløde vendinger. Der er derfor en generel opfattelse af, at landmændene ikke selv ønsker at bidrage til en bedre verden igennem deres arbejde – men tendensen viser faktisk, at det modsatte er gældende. Dog er der adskillige udfordringer, som skal tackles, hvis en producent ønsker at gå i en mere bæredygtig retning.

Vi ønsker i denne debat at få diskuteret, hvordan aktørerne i de forskellige led af fødevarekæden hver især kan tage ansvar for at fremme et bæredygtigt Fødevaredanmark. Alle er enige om, at der ligger store muligheder i at katalysere denne proces, men hvem sørger for, at det sker?

Moderator: Anders Søgaard fra Landbrug & Fødevarer

Paneldeltagere:

- Annette Juhler Kjær, group vice president, public affairs & CSR i Salling Group (TBA)

- Marie-Louise Boisen Lendal, direktør i Tænketanken Frej (TBA)

- Jacob Dam Nielsen, gårdejer, Frostegård

- Birgitte Degnegaard, projektchef i Madkulturen

Madspild – er mælken sur?
- Torsdag den 13. juni kl. 14.30 – 15.15

Hvert år smider en dansker i gennemsnit 47 kg spiseligt mad direkte i skraldespanden. Dermed står private husholdninger for den største andel af det samlede danske madspild. Det er et enormt ressourcespild og uforeneligt med et bæredygtigt fødevareforbrug. Men hvad skal der til for at få os til at ændre vores vaner, og hvad kan du som forbruger selv gøre? Skal vi gå på kompromis med smag, komfort og fødevareudvalg? Hvordan kommer vi bedst i mål med FN's Verdensmål 12's ambition om at halvere vores madspild?

I samarbejde med Bornholms Landbrug & Fødevarer afholder Tænketanken Frej en 45 minutters lang debat om danskernes madspild. Debatten vil blive modereret af kommunikationschef i Frej, Morten Lagstrøm, og panelet vil udgøres af:

Direktør i Fødevarebanken, Karen-Inger Thorsen 

Landechef i Too Good To Go, Mikkel Fog-Holm Nielsen 

Kommunikationschef i Rema 1000, Jonas Schröder 

Forstander på Suhrs Højskole, Lars Sonne-Hansen 

Debatten vil bestå af en ”blind-duftning” af mælk med forskellige datomærkninger samt en konkurrence om, hvem der har det bedste råd til at bruge produkter, hvis dato er udløbet.