Back to All Events

CRISPR - DNA som værktøj til mere bæredygtige fødevarer?

  • 78B Frederiksgade Aarhus, 8000 Denmark (map)

Kom med når Tænketanken Frej udforsker fremtidens bæredygtige fødevareproduktion 🌱

Fødevareerhvervet ser teknologier som GMO og forskernes nyeste genetiske værktøj, CRISPR, som en del af en mere bæredygtig fødevarefremtid. I fødevaremæssige sammenhæng kan præcis redigering i planternes DNA med CRISPR bl.a. gøre det muligt at udnytte planters næringsstoffer i højere grad og at forbedre egenskaber, som kan give færre sprøjtninger af plantebeskyttelse. Dermed kan CRISPR bruges som alternativ og supplement til landbrugets brug af bl.a. pesticider og gødning.
Men gang på gang bliver det afvist af forbrugerne, der ser teknologierne som unaturlige og potentielt farlige.

Er CRISPR virkelig vejen frem, kan det være farligt og vil forbrugerne acceptere det i fremtidens fødevareproduktion?

Det vil Frej finde ud af. Deltag i et spændende og oplysende arrangement og bliv klogere på fremtidens bæredygtige fødevareproduktion. Oplægsholderne vil snart blive annonceret.

HVORDAN TILMELDER JEG MIG?

Køb din billet lige her!