Bæredygtighed: Et vidt begreb?

cover-b-5c-c3-a_21473103_234446966273b563e80941444e37ce1b10f4c880.png

Bæredygtighed er oppe i tiden – og hver fjerde dansker tænker over bæredygtighed, når de lægger varer i indkøbskurven. Men hvordan arbejder fødevarebranchen med bæredygtighed? Og hvornår kan en fødevareproducent sige, at de arbejder bæredygtigt? 

Formålet med eventet var blive klogere på, hvad bæredygtighed som begreb dækker over, hvilken rolle det har i vores samfund og hvordan fødevarebranchen arbejder med bæredygtighedsbegrebet. Slutteligt blev det debatteret, hvorvidt der mon er et bæredygtighedsaspekt, som er vigtigere end de andre. Vi havde fokus på:
• Økonomisk bæredygtighed
• Social bæredygtighed
• Miljømæssig bæredygtighed

Debatten blev afholdt på Center for Sundhed & Samfund med ca. 180 deltagere den 20. april 2017 i samarbejde med Djøf.

OPLÆGSHOLDERE & DEBATTØRER

Fagligt oplæg:

Andreas de Neergaard, Professer fra KU med speciale inden for bæredygtighed

Erik Andersen, embedsmand og fuldmægtig i fødevarestyrelsen

Jonas Giersing, direktør i Fairtrade Denmark med fokus på social bæredygtighed.  

Lasse Hinrichsen fra ENORM, som producerer fødevarer med insekter. Her er fokus på miljømæssig bæredygtighed. 

Peter Kiær fra Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug med fokus på økonomisk bæredygtighed.  

Læs Frejs "5 skarpe" her