Tænketanken Frejs manifest

Tænketanken Frej faciliterer viden, dialog og samarbejde mellem fødevareproducenter og -forbrugere for at skabe et stadigt mere bæredygtigt Fødevaredanmark.

Danmark er en fødevarenation med nogle af verdens mest bevidste fødevareforbrugere, nogle af verdens mest innovative fødevareproducenter og nogle af verdens bedste miljø- og fødevareforskere. På trods af dét, er produktionen- og forbruget af fødevarer ikke noget, der samler os, men er blevet noget, der splitter os.

Vi har mistet samtalen med hinanden. Vi har mistet forståelsen for hinanden.

Det er samtalen, dialogen, forståelsen og den gensidige respekt mellem forskellige borgere, mellem landmænd, virksomheder, myndigheder, forskere, NGO’er, som er demokratiets væsen. Det er heri løsningerne findes.

Vi vil gøre bæredygtighed til noget, som vi er fælles om, ligegyldigt om ens hverdag foregår i en grisestald eller en kontorbygning.

Bæredygtighed er en kompleks størrelse og kan forstås på mange måder. I Frej har vi fem ligeværdige mål for et mere bæredygtigt Fødevaredanmark. Det drejer sig om: Et sundt miljø, en rig natur, en lav klimabelastning, høj dyrevelfærd og værdi for det enkelte menneske.

Frej arbejder for:

          - At facilitere mødet mellem forskellige aktører for at finde fælles løsninger på fælles problemer

          - At den enkelte landmand ser sig selv i en bæredygtig udvikling af deres erhverv

          - At sikre bedre forståelse mellem fødevareproducenter og – forbrugere

          - At formidle kompleks viden om fødevareforbrug og – produktion gennem debatevents, på sociale medier og i den offentlige debat.

 

I Tænketanken Frej forbeholder vi os retten til at blive klogere. Vi har ikke svaret på alting, og vi håber aldrig nogensinde, at vi får det. Vi arbejder for, at vi skal bruge hinandens forskelligheder og udfordre vores egne perspektiver for at blive klogere og finde fælles løsninger. Vi tror på, at fødevarer igen kan være det samlende element i Danmark, og for at det kan blive det, skal vi turde mødes, samtale og blive klogere på hinanden.

 
Paneldebat+%2813%29.jpg