Pesticider og pebernødder

Medstifter af Frej, Iben Krog Rasmussen, skriver om frygten for pesticider i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Pesticider. Smag lige på ordet. Det lyder bestemt ikke rart eller som noget, man har lyst til at indtage. Men vidste du, at du kan drikke 210.000 liter vand, før du får samme risiko for pesticider, som svarer til sundhedsrisikoen ved at drikke en kop kaffe på 10 milliliter?"

Læs hele debatindlægget her

DR går forrest i klapjagten på landmanden

JP.jpg

Formand og medstifter af Frej, Marie-Louise Thøgersen, skriver om DR's dækning af MRSA-problematikken i JyllandsPosten.

"I dækningen af MRSA har DR ikke en eneste gang forholdt sig til, at Statens Serum Institut anbefaler følgende: »Risikoen for at få MRSA ved besøg i gårdens stuehus er meget lille. Der er således ikke behov for, at du eller dine gæster tager særlige forholdsregler.«"

Læs hele debatindlægget her.

Ny fødevarepolitisk tænketank vil gøre op med sort/hvid debat

Skærmbillede 2016-10-09 kl. 13.38.40.png

Medstifter Iben Krog Rasmussen skriver om ideen og opstarten af tænketanken Frej på Berlingske-bloggen "Millennials". 

"I København blev jeg nemlig mødt af et syn på dansk landbrug, der var fundamentalt anderledes end de virkelighed, som jeg havde oplevet i min opvækst på Lolland. Det blev ikke bedre, når jeg åbnede avisen, hvor fødevaredebatten var præget af en enten-eller-logik. Grøn eller sort. Økologi eller konventionelt. Landbrug eller ikke-landbrug."

"Vores mål er at skabe en konstruktiv fødevaredebat. At skabe Danmarks første uafhængige fødevarepolitiske tænketank er første skridt på vejen. Jeg har ikke været med til at stifte Frej for at gøre min familie fra Lolland stolt. Jeg har gjort det fordi en konstruktiv fødevaredebat er vigtig. Den betyder noget."

Læs hele indlægget om Tænketanken Frej her.