Frejs fødevarekonference 2019

Cirkulær økonomi. Alle taler om det. Men det er også et flygtigt begreb, som kan være svært at få konkretiseret og sat i spil i praksis.

Ikke desto mindre kan tankegangen bag, måske føre til løsning af både tekniske og økonomiske udfordringer med den grønne omstilling af vores samfund. Indenfor fødevareområdet indeholder emnet mange spændende perspektiver for både forbrugeren, fødevareproducenten og industrien i fødevareklyngen. Det, vi betragter som affald i dag, kan med den rigtige viden blive en ressource i morgen.

Målet for Frejs fødevarekonference 2019 er at komme med nye perspektiver på cirkulær økonomi og ikke mindst at komme tættere på konkrete løsninger til, hvordan Fødevaredanmark via cirkulær økonomi kan udvikle sig i en stadig mere bæredygtig retning. Frej vil samle landmænd, forskere, studerende, debattører og erhvervslivet til en tværfaglig dag med løsningsorienterede oplæg, workshops og networking.

Denne side er for pressemedarbejdere og andre som ønsker at samarbejde med Tænketanken Frej omkring vores fødevarekonference. Vil du med som almindelig deltager, kan du klikke her.

Her på siden kan du læse mere om programmet, hvordan du bliver en del af konferencen, se tal og fakta om konferencen og finde praktisk information.

 
 

 

 

 Program for dagen

Nedenfor kan du se dagens program. Til formiddagens session skal hver deltager vælge mellem spor 1 og spor 2. Til eftermiddagens session skal alle deltagere vælge mellem spor 3 og spor 4.

Klik på de grønne felter for at læse mere om de forskellige spor. Det fulde program for dagen kan også downloades her.

09:30 - 10:00 Ankomst, croissant og kaffe:

10:00 - 10:10 Velkomst v/ Frej

10:10 - 10:30 Keynote Speaker Claus Stig Pedersen, Novozymes

10:45 - 12:30 Formiddagens spor inkl. dialogforum

SPOR 1: FRA AFFALD TIL RESSOURCE – HVORDAN BLIVER AFFALD TIL FØDEVAREGULD?

Alverdens fødevareproduktion omfatter sidestrømme af biologiske ressourcer, som vi langt fra er i mål med at udnytte optimalt. Her ligger nye forretningsmuligheder baseret på allerede forekommende ressourcer og venter på os. Det er et af hovedområderne for cirkulær økonomi at udnytte disse kaskader af ressourcer på den bedst mulige måde. Med dette spor ønsker vi at belyse konkrete eksempler herpå, samt at blive klogere på processen fra affald til ressource.

Læs mere her

Spor 2: Cirkulære dyrkningssystemer - fremtidens fødevareproduktion?

Fødevareproduktion efterlader i dag store klima- og miljømæssige fodspor, landbrugsjord udpines og naturen er hårdt presset på plads. Men verdens befolkning vil fortsætte med at vokse frem mod 2050. Derfor er der behov for at finde løsninger på at producere tilstrækkeligt med fødevarer på en mere bæredygtig måde. Her er spørgsmålet om cirkulære dyrkningssystemer kan være en del af løsningen på den udfordring.

Læs mere her

12:30 - 13:30 Frokost

13:30 - 15:15 Eftermiddagens spor inkl. dialogforum

Spor 3: Forbrugerressourcer - nytter det at genanvende madaffald?

Både fødevarevirksomheder og forbrugere genererer i dag store mængder madaffald, som potentielt kan genanvendes. I stedet for at skille os af med affaldet på den hurtigste og billigste måde, skal vi i højere grad indtænke miljøkonsekvenser i håndteringen af madaffald, samt hvordan vi får mest værdi ud af vores madaffald. Dette spor sætter fokus på, om det nytter at genanvende madaffald, samt hvordan vi udnytter madaffald mest optimalt.

Læs mere her

Spor 4: En cirkulær livsstil - kan vi redde verden med indkøbskurven?

Vi lever i et forbrugssamfund, hvor vi køber og smider væk. Det mønster ses også i den måde, vi forbruger fødevarer på. I de senere år er der kommet mere fokus på at mindske madspild særligt af hensyn til dets klima- og miljøbelastning. Formålet med dette spor er at belyse, hvad der er udslagsgivende for, at vi i dag har den kultur, vi har indenfor fødevareforbrug, og hvordan vi drejer udviklingen i en mere cirkulær retning, hvor vi udnytter al den mad vi køber.

Læs mere her

15:30 - 16:00 fælles afrunding af dagen

16:00 - 17:30 Networking & snacks

 
 

Bliv en del af konferencen

Presse

Vil du gerne dække konferencen som en del af pressen, enten som freelance eller på vegne af et medie?

Så udfyld nedenstående formular

Navn *
Navn

Partner

Kunne du på den ene eller anden måde tænke dig at være partner på konferencen, eller måske støtte den?

Så udfyld nedenstående formular

Navn *
Navn



 
 

Tal og fakta om konferencen

Det er nu tredje år at Tænketanken Frej arrangerer en fødevarekonference, og vi glæder os sådan til at åbne dørene til endnu en fantastisk oplevelse. Herunder kan du se en række tal og fakta om både dette og sidste års konference.

presse-partner-_40196829 (1).png
 
 

 

Praktisk info

Indgang og Parkering:

Indgang til konferencen kan ske både via Nordre Ringgade 3 og Frederik Nielsens Vej 2. Der er parkeringspladser langs Frederik Nielsens vej med indkørsel fra Langelandsgade. Alternativt er der mulighed for at parkere på de dertil afmærkede pladser på Gustav Wieds vej, Jens Baggesens vej og i Katrinebjergkvarteret.

Gratis transport mellem København og Aarhus

Frej arrangerer en bus med afgang fra København kl. 6:20 og igen fra Aarhus kl. 17:30. Bussen er gratis for alle deltagere fra København og kan bookes efter først til mølle-princippet. Kontakt os, hvis du/I ønsker at booke plads på bussen. Nærmere information omkring afgangssted m.v. følger snarest.

Forplejning:

Der er serveres morgenmad og frokost, samt løbende snacks, kaffe og the. Efter konferencen lægges der op til networking fra kl 16 - 17, hvor vi samtidigt serverer hotdogs. Har du nogle allergier, som er nødvendige at tage særligt hensyn til, så skriv til konference@taenk-frej.dk.

Offentlig Transport:

Med letbanen kan du enten stå af ved stoppestedet “Stjernepladsen” eller stoppestedet “Aarhus Universitet (Ringgaden)”. Begge dele ligger omkring 500 meters gang fra Stakladen.

Nærmeste busstop er “Studenternes Hus/Nordre Ringgade” med bus 5A, der kører mellem Tangkrogen og Marienlund ad Ringgaden.