Er Fair Trade fair?

Debatarrangement afholdt den 2. november 2016.

Fair Trade har de seneste år givet os mulighed for at købe bl.a. kaffe, kakao og bananer fra udviklingslande til en lidt højere pris, men til gengæld med lovning om, at produkterne er produceret på forsvarlig vis med hensyntagen til afrikanske landmænd og det omkringliggende samfund. 

Kritiske røster hævder dog, at Fair Trade ikke gør nogen forskel for de mennesker, som mærket hævder at hjælpe og måske endda er med til at forværre deres vilkår. Alligevel har 94 % af unge danskere mellem 18-24 år tillid til mærket. 

Kom med til Frejs arrangement, og bliv klogere på om Fair Trade er fair eller ej. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via nendestående tilmeldingslink.

Oplægsholdere

  • Jonas Giersing, Fair Trade Mærket Danmark

  • Thomas Roland, CSR-chef hos COOP

  • Steen Vallentin, lektor ved CBS

  • Andreas de Neergaard, Fødevareøkonomisk Institut, KU

EventCharlotte Clausen