Er du fan af fødevarer og en nuanceret debat? (Lukket for ansøgninger. Vi åbner for ansøgninger igen til vinter)

Af Simone Veng Essemann

Så er det nu du skal slå til! Frej byder velkommen til nye frivillige kræfter, der vil forene land og by, og skabe balance mellem miljø, natur, klima, dyrevelfærd og produktionen af fødevarer.

Tænketanken Frej en non-profit organisation drevet af frivillige. I Frej elsker vi forskelligheder og består af frivillige med vidt forskellige baggrunde, erfaringer og uddannelser. Teamet består både af færdiguddannede og studerende, der alle arbejder med Frej i deres fritid. Der er derfor ikke nogen fast opskrift på en Frej-frivillig, ud over at du skal kunne se dig selv arbejde sammen med et netværk af ambitiøse og dedikerede frivillige og i fællesskab søge at nuancere fødevaredebatten.

Frej har siden opstart i efteråret 2016 afholdt events om bl.a. emballage, Fair Trade, pesticider, økologi og dyrevelfærd. Det har krævet et stærkt frivilligteam, som har varetaget forskellige opgaver og løftet opgaven i fællesskab. Aktiviteterne er skabt gennem Frejs forskellige udvalg, som varetager opgaver inden for hver deres respektive områder:

Debatudvalget

I debatudvalget har du ansvaret for at definere og arrangere de faglige events, der har gjort tænketanken Frej så succesfuld med at højne og nuancere fødevaredebatten. Debat-gruppen står for alt fra brainstorming af fødevarepolitiske sager, kontakt til ministre og politikere, ideer og bookning af events-lokationer, invitationer af oplægsholdere og alt det praktiske, der følger med, når man afholder et event for ml. 150-400 mennesker.

Fagudvalget

Frej har igangsat et arbejde med at udvikle undervisningsmateriale om forholdet mellem natur/landbrug rettet mod gymnasier og højskoler. Dette arbejde er kun lige begyndt, og du får muligheden for at være med til at skrive materialet og finde på spændende tiltag. Derudover er du med til at skrive faglige pointer fra debatevents. Du skal derfor have en skarp pind og gerne viden om området. Derudover er det vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og er initiativrig. Til gengæld kommer du på forfatterlisten på Tænketanken Frejs første undervisningsmateriale.

Kommunikation

I kommunikationsudvalget står du for al markedsføring af Frej - med stort fokus på SoMe. Du får derfor del i ansvaret for markedsføring af alle Frejs debatevents samt arbejdet med at skabe øget kendskab til tænketanken. Du deltager i alt fra de kommunikationsstrategiske overvejelser til hands-on indholdsproduktion, fx video, infografikker, interviews og andre SoMe-opslag. Det er derfor vigtigt, at du er en god formidler og har lyst til at blive (endnu) dygtigere.

HR-udvalget

HR har fokus på de frivillige i Frej. Hvis du ønsker at bidrage til at motivere og fastholde de eksisterende frivillige, er dette udvalg noget for dig. Du vil være med til at arrangere diverse interne events, herunder sociale events som sommerfest, julefrokost og månedlige fælles møder. Derudover arbejder vi med kompetenceprofiler samt rekruttering af frivillige hvert halve år.

Konferenceudvalget

Konferenceteamet har ansvaret for Frejs årlige konference, som finder sted første gang i september 2017. Du kommer til at arbejde med indsamling af sponsorater, budgettering, udvikling af koncept, markedsføring og generel planlægning af konferencen. Det er derfor vigtigt, at du har gå på mod, initiativrig, kreativ og selvstændig.

Kunne du tænke dig at være en del af Frej?

Så send en motiveret ansøgning (150-200 ord), hvor du angiver, hvilket (eller hvilke) udvalg du har interesse i samt dit CV til frej@taenk-frej.dk. Vi afholder samtaler løbende. Vi mødes ca. én gang hver 2. uge i udvalgene og har et månedligt fællesmøde. Den gennemsnitlige arbejdstid pr. uge er ca. 4. timer.