En julehilsen fra advisory boardet

Af Simone Appel Andersen & Emily Sofie Beenfeldt Winter

En nyoprettet tænketank som Frej har brug for sparring og gode råd. I den forbindelse er der etableret et advisory board, hvis medlemmer bidrager med netop gode erfaringer og inputs.

Dette udpluk af advisory boardet viser nogle af de personer, der accepterede vores invitation til at sidde med:

  • Anne Arhnung, direktør i SEGES og viceadministrerende direktør i Landbrug & Fødevarer
  • Henrik Zobbe, fakultetsdirektør på KU SCIENCE
  • Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening  
  • Thomas Roland, CSR-chef i Coop

Her knap et halvt år efter lanceringen af Tænketanken, spurgte vi Thomas Roland om hans tanker omkring Frej:

Hvorfor takkede du ja til at være en del af Frejs advisory board?

“Jeg blev inviteret og finder det naturligt at støtte etableringen af en ny tænketank, der blandt andet har som formål at nuancere fødevaredebatten. Den ambition har vi også i Coop. Jeg synes konstellationen var ny – stiftergruppen repræsenterer en stemme, der er tættere på fødevareproduktionen, end mange andre aktører i fødevaredebatten. Og i øvrigt allerede med kontakt til et ungt og debatlystent publikum."

Hvad gør Frej unik?

"[Frej kan] skabe debat om nogle af de emner, som vi ansatte i fødevaresektoren måske opfatter som indlysende, men som mange forbrugere måske ikke til daglig tænker over eller har fordomme omkring. Og ikke mindst nå et yngre publikum omkring dette."

Hvordan synes du Frej bidrager til en nuancering af fødevaredebatten? 

"Jeg synes Frej i kraft af de forskellige eksperter og interessenter, som inviteres til debatarrangementerne, bestemt formår at skabe nuancerede debatter. Men jeg synes, der er en tendens til, at man hellere udfordrer ”byboernes fordomme om fødevareproduktionen” end ”fødevareproducenternes fordomme om forbrugerne – eller deres egen del af værdikæden”. Det skyldes nok, at den er startet som debatarrangør, men jeg er ikke i tvivl om, at Frej vil kunne skabe nuancerede debatter også med andre grupper end forbrugerne.”

I Frej arbejder vi hele tiden på at blive bedre og udvikle vores arbejde med visionen om at skabe balance mellem produktion af fødevarer og brugen af jordens begrænsede ressourcer. Vi sætter stor pris på den kompetente rådgivning, vi har modtaget fra advisory boardet og ser frem til det videre samarbejde i 2017.

Frej takker alle i advisory boardet for deres tid og viden og ønsker god jul og godt nytår.

Se hele Frejs advisory board her 

 

Charlotte Clausen