På vej mod nye højder

Af Marie-Louise Thøgersen, stifter og formand i Tænketanken Frej

Tænketanken Frej er blot fire måneder gammel og er derfor kun lige begyndt at kravle. Men enhver der har været tæt på et lille spædbarn ved også, at udviklingen går rygende stærkt de første fire måneder. Barnet tager på i vægt, begynder at få personlighed og får styrke og temperament. Det gælder i høj grad også for mit hjertebarn, Tænketanken Frej.

Fra en strøtanke til en reel politisk aktør, som både medier, forskere og politikere i den grad har fået øje på. Frej har indtaget den politiske scene i en fart, som mange organisationer med mange år på bagen kun kan spejle misundeligt efter. Frej succes udmærker sig på mange områder:

  • Presseomtale i et hav af forskellige dagblade, fagblade og ugeaviser
  • Fire vellykkede debatevents med mellem 150 og 300 deltagere
  • En kommunikationsstrategi på de sociale medier med videoer, billeder og quizzer, der har mangedoblet Frejs rækkevidde
  • Oplæg om Frej til generalforsamlinger, konferencer og messer rundt omkring i landet.

 Frej har sejret ad helvede til! Og vi er først lige begyndt at kravle.

Et lille spædbarn udvikler sig kun i en god retning, hvis det får den rette omsorg og kærlighed. Og det må man sige, at Frej har fået. De mange, unge, dygtige kræfter, Frej består af, som har knoklet aftener, weekender og tidlige morgener er den eneste årsag til, at Frej har fået luft under vingerne. Den tværfaglighed frivillig-teamet består af, har sat Frej på Danmarkskortet. De frivillige kan være stolte af, hvad vi i fællesskab har skabt. At have været en del af Frej SKAL være et kvalitetsstempel i sig selv - og ER et kvalitetsstempel i sig selv.

Snart er 2016 ovre, og vi begynder at skrive 2017. Det betyder, at Tænketanken Frej meget snart begynder at gå, løbe, cykle… hvem ved, hvor vi ender i det kommende år. Forventningerne er store. Både fra omverdenen men i høj grad også fra mig, fra styregruppen og fra hele frivillig-teamet. Ligeså er ambitionerne.

Inden længe inviterer vi udvalgte aktører og forskere til et netværksevent om ét specifikt emne, hvor vi i fællesskab udvikler vores første politiske anbefaling. Vi er allerede i gang med at udvikle en stor fødevarepolitisk konference, der afholdes på Christiansborg i sommeren 2017. Og vi har allerede en række debatevents på tegnebrættet.

Der er naturligvis også udfordringer for et lille spædbarn som Frej. Så snart man begynder at rejse sig, dumper man ned igen. Man får blå og gule mærker. Men som ethvert barn mister man aldrig lysten til igen at forsøge at rejse sig. Man prøver igen og igen og igen. Til det til sidst lykkedes. I Frej er vi vedholdende. Vi giver aldrig op.

En af de udfordringer, vi skal have løst i det nye år er at sikre den rette økonomiske ballast, så vores mange visioner kan blive til virkelighed. Vi er allerede i dialog med en række aktører, der kan se mulighederne i Frej. Det skal nok bringe noget godt med sig.

2016 har været fantastisk på alle tænkelige måder. Bliver 2017 bare halvt så godt, så er Tænketanken Frej på vej imod nye højder.  

Tak til alle, der er en del af Frej og alle der har støttet op om Frej.

Med ønske om en god jul og et godt nytår

 

Charlotte Clausen