Er du fan af fødevarer og en nuanceret debat?

Vi søger frivillige.png

*Ansøgningsrunden er lukket - hold øje når vi søger frivillige igen til sommer*

Så er det nu du skal slå til! Tænketanken Frej byder velkommen til nye frivillige kræfter, der vil forene land og by, og skabe balance mellem miljø, natur, klima, dyrevelfærd og produktionen af fødevarer.

40 frivillige med vidt forskellige baggrunde

Tænketanken Frej er drevet af frivillige, og vi elsker forskelligheder. Derfor består Tænketanken Frej af 40 frivillige med vidt forskellige baggrunde, erfaringer og uddannelser. Teamet tæller både færdiguddannede og studerende, dyrelæger, maskiningeniører, landmænd og CBS’ere. Der er ikke nogen fast opskrift på en Frej-frivillig, ud over at du skal kunne se dig selv arbejde sammen med et netværk af ambitiøse og dedikerede frivillige og i fællesskab søge nuancerne i fødevaredebatten.

Frej har siden opstarten i efteråret 2016 afholdt events om bl.a. EU’s klimamål, pesticider, økologi, dyrevelfærd samt en heldagsfødevarekonference i København. Det har krævet et stærkt frivilligteam, som har varetaget forskellige opgaver og løftet opgaven i fællesskab. Aktiviteterne er skabt gennem Frejs forskellige udvalg, som varetager opgaver inden for hver deres respektive områder:

Debatudvalget

I debatudvalget har du ansvaret for at definere og arrangere de faglige events, der har gjort tænketanken Frej så succesfuld med at højne og nuancere fødevaredebatten. Vi har både en afdeling heraf i København og i Aarhus, men det er den københavnske afdeling, der i denne omgang mangler frivillige. Debatudvalget står for alt fra brainstorming, kontakt til ministre og politikere, ideer og bookning af events-lokationer, invitationer af oplægsholdere og alt det praktiske, der følger med, når man afholder events, der gør en reel forskel for udviklingen i den danske fødevaredebat.  

Fagudvalget

Frej har igangsat et arbejde med at udvikle undervisningsmateriale om forholdet mellem natur/landbrug rettet mod gymnasier og højskoler. Dette arbejde er kun lige begyndt, og du får muligheden for at være med til at skrive materialet og finde på spændende tiltag. Derudover er du med til at skrive faglige pointer fra debatevents. Du skal derfor have en skarp pind og gerne viden om området. Derudover er det vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og er initiativrig. Til gengæld kommer du på forfatterlisten på Tænketanken Frejs første undervisningsmateriale.

Kommunikationsudvalget

I kommunikationsudvalget står du for al markedsføring af Frej - med stort fokus på SoMe. Du får derfor del i ansvaret for markedsføring af alle Frejs debatevents samt arbejdet med at skabe øget kendskab til tænketanken. Du deltager i alt fra de kommunikationsstrategiske overvejelser til hands-on indholdsproduktion, fx video, infografikker, interviews og andre SoMe-opslag. Det er derfor vigtigt, at du er en god formidler og har lyst til at blive (endnu) dygtigere.

Konferenceudvalget

Konferenceteamet har ansvaret for Frejs årlige heldagskonference. Du kommer til at arbejde med indsamling af sponsorater, budgettering, udvikling af koncept, markedsføring og generel planlægning af konferencen. Det er derfor vigtigt, at du har gå på mod, initiativrig, kreativ og selvstændig.

HR-udvalget

HR har fokus på de frivillige i Frej. Hvis du ønsker at bidrage til at motivere og fastholde de eksisterende frivillige, er dette udvalg noget for dig. Du vil være med til at arrangere diverse interne events, herunder sociale events som sommerfest, julefrokost og månedlige fælles møder. Derudover arbejder vi med kompetenceprofiler samt rekruttering af frivillige hvert halve år. 

Hvad forventer vi af dig?

Vi forventer, at du kan arbejde selvstændigt, er nysgerrig og villig til at se tingene fra flere sider. Du har interesse for fødevare(debatten) og har vigtigst af alt lyst til at blive (endnu) klogere. Vi afholder et månedligt fællesmøde og mødes ca. én gang hver 2. uge i de respektive udvalg i Københavnsområdet. Den gennemsnitlige arbejdstid pr. uge er ca. 4 timer.

Kunne du tænke dig at være en del af Tænketanken Frej?

Så send en motiveret ansøgning (150-200 ord), hvor du angiver, hvilket (eller hvilke) udvalg du er allermest interesseret i samt dit CV til frej@taenk-frej.dk. Ansøgningsfrist er d. 16. december. Vi afholder samtaler efter ansøgningsfristens udløb, hvorfor du kan forvente svar på din ansøgning i løbet af december. Vi glæder os til at høre fra dig!

Charlotte Clausen