Mad til milliarder: Hvordan brødføder vi verden?

mad til milliarder.jpg

Eventet blev afholdt d. 15. november 2017

Næsten 800 millioner mennesker får ikke mad nok. Dermed er sult og fejlernæring ifølge FN den største globale sundhedsrisiko – større end HIV/AIDS, malaria og tuberkulose tilsammen. Hvordan sikrer vi, at alle disse mennesker får mad nok – uden at ødelægge det kæmpestore økosystem, vi kalder jorden? 🌏 🚜 🌽 Er en intensivering af dansk fødevareproduktion en del af løsningen? Eller bør vi i lille Danmark kigge i helt andre retninger i forsøget på at bidrage til løsningen af FN’s verdensmål nr. 2 om afskaffelse af sult? Og hvad har ernæring at gøre med at bekæmpe sult?

Tænketanken Frej og Djøf Studerende Århus inviterer til debatarrangement om Danmarks rolle i (al)verdens fødevareproduktion og har inviteret tre spændende oplægsholdere, der har hver sin vinkel på problemstillingen.

🌽 🌱 🌏 PROGRAM 🌾 👨🏻‍🌾 🕔
• Kl. 17.15: Velkomst ved Tænketanken Frej og Djøf Studerende
• Kl. 17.30: Niels Halberg, direktør hos DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
• Kl. 17.55: Jesper Saxgren, Økologisk Landsforening og frivillig i DIB om tiltag der gør en reel forskel ift. at brødføde mennesker i u-lande
• Kl. 18.15: Søren Bisp, chefkonsulent, SEGES - Landbrug & Fødevarer om fremtidens danske fødevareproduktion og dens rolle til at brødføde verden
• Kl. 18.35: Paneldebat
• Kl. 19.00: Tak for i dag og på gensyn!

 

 

 

 

EventCharlotte Clausen