Svine-MRSA: Kan og skal bakterien stoppes?

Svine-MRSA. Det lyder farligt. MRSA og risikoen for antibiotikaresistens præger da også overskrifterne i medierne - men hvor bange skal vi egentlig være for denne bakterie, som åbenbart trives så godt i danske svin?

Debatarrangementet blev afholdt på Center for Sundhed & Samfund den 2. marts 2017.


Vi har bedt Danmarks dygtigste professorer zoome ind på MRSA CC398 og fortælle os, hvor udbredt den er i det danske landskab - både blandt svin og mennesker, hvor skadelig bakterien egentlig er, og om hvordan vi stopper udviklingen af bakterien? 

OPLÆGSHOLDERE: 

  • Jens Peter Nielsen, professor i veterinærsygdomme på Købehavns Universitet

  • Anders Rhod Larsen, fagchef på Statens Serum Institut

  • Henrik Westh, professor og leder af MRSA VidenCenter på Hvidovre Hospital

Læs Frejs "5 skarpe" om husdyr-MRSA her

EventCharlotte Clausen