Frej sætter fokus på E-numre

Informationen omkring E-numre er ikke altid entydig, og det kan være svært for forbrugeren at forholde sig til de mange hundrede E-numre i vores fødevarer. Hvad står E’et for, hvorfor fremgår de af ingredienslisten på vores fødevarer, hvad er e-numre egentlig for noget, og bør du undgå dem?  

Tænketanken Frej skyder 2018 i gang med at dykke ned i den kemi, som berører os alle, men som så få af os forstår.  

I samarbejde med JA, inviterer vi jer til at blive klogere på nødvendigheden, brugen og kendskabet til e-numre onsdag d. 21. februar, 2018 fra 17.15-19.30 på Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C, Danmark  

Programmet ser således ud:  

  • 17:15 Velkomst ved Tænketanken Frej  

  • 17:25 Lea Bredsdorff, Toksikolog fra Fødevareinstituttet på DTU  

  • 17:40 Jon Fuglsang, Fødevaresociolog fra Metropol  

  • 17:55 Michael Larsen, Senior Director hos Tulip  

  • 18:10 Pause  

  • 18:20 Paneldebat med spørgsmål fra publikum  

  • 19:20 afrunding og tak for i aften  

  • 19:25 Aftensmad og mulighed for netværk og mere diskussion af aftenens emne 

 

Lea Bredsdorff, toksikolog fra DTU´s fødevareinstitut vil gøre os klogere på E-numres egenskaber, samt deres fordele og ulemper. Jon Fuglesang, fødevaresociolog og lektor på Metropol vil belyse, hvorfor det overhovedet er aktuelt at snakke om E-numre, og hvorfor vi forbrugere ønsker mere gennemskuelighed og mindre kemi i vores fødevarer. Slutteligt vil Michael Larsen, senior director hos Tulip til at deltage i debatten, og forklare hvilke overvejelser, der ligger bag lanceringerne af nye produkter på fødevaremarkedet, som er helt fri for E-numre.   

Vi glæder os til at finde ud af om E-numre kan blive et nummer for meget og til en aften med fællesspisning og masser af nuanceret debat. Ses vi? 

Tilmeld dig eventet her:

Jeppe Veibel Jensen