Bæredygtighed og dyrevelfærd til debat

Book frej.jpg

Iben Krogh Rasmussen og Morten Lagstrøm fra Tænketanken Frej var på besøg på Maribo Gymnasium, hvor de afholdte et debatoplæg om dyrevelfærd og bæredygtighed. Her fik eleverne mulighed for at diskutere og blive klogere på fødevaredebatten. En af de vigtigste pointer var, at man ofte får præsenteret holdninger og information man allerede er enige i. Dette blev demonstreret af Morten og Iben igennem en googlesøgning om samme emne, men med to forskellige resultater.

Vi kommer til at få skyklapper på. Vores adfærd gør, at vi ikke kommer til at se de ting, vi måske burde” lød det fra Morten. Her blev også vigtigheden af at lytte til dem man er uenige med, fremhævet. I forhold til bæredygtighed påpegede Iben, at bæredygtighed som mål kan være tvetydigt: "[...] vi kan ikke sige, hvad der er mest bæredygtigt, fordi vi skal se på, hvilken bæredygtighed vi vægter."

Er du også interesseret i at få Iben og Morten ud og holde oplæg om klima, dyrevelfærd eller fødevareproduktion, så kan du se mere her

1. marts, 2018, Lolland-Falsters Folketidende