Manglende tillid mellem landmænd og forbrugere er den største bæredygtighedsudfordring

Frejworkshop.jpg

Torsdag d. 5. april afholdte Tænketanken Frej en worskhop på Dalum Landbrugsskole, hvor 20 landmænd og 15 forbrugere diskuterede løsningsforslag på otte udfordringer i landbruget . Den største udfordring som deltagerne udpegede, var den manglende tillid mellem forbruger og landmand. Løsningerne strakte bredt, og drejede sig både om at landmændene i høj grad er tvunget af forbrugernes ønsker, men også at de måske selv burde være trendsættere.

Debatansvarlig Iben Krogh Rasmussen sagde følgende: "Jeg synes, det er enormt stærkt, at landbruget har taget fremtiden i egne hænder og tør at kigge fremad. Vi kommer ikke til at løse det hele, men at vi over hovedet er i gang med det her, er løsningsorienterede og rækker ud mod forbrugerne - det er jeg enormt glad for."

Debatterne skal ende ud i et policy paper der vil blive forelagt Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

6. April, 2018, Landbrugsavisen