Landmændene skal se deres egne udfordringer først

Når Frej holder oplæg for landmænd mødes vi med stort engagement og diskussionslyst - for det meste. Når det gælder bæredygtighedsudfordringer bliver det nemlig ofte lidt sværere: “I vinters ville vi gerne have jer landmænd til at kigge mere indad. Når vi var ude og holde oplæg, spurgte vi derfor:  'Hvad er de tre største bæredygtighedsudfordringer på deres bedrift ?' men ved dette spørgsmål var der ingen debatlyst. Hele forsamlingen klappede i, som havde vi spurgt ind til en lidt for våd julefrokost. “ lød det fra Iben Krog Rasmussen. For at styrke debatten, har Frej derfor i samarbejde med Patriotisk Selskab forsøgt at skabe en bevægelse, hvor landmanden selv er med til at definere udfordringerne og finde ud af hvordan de skal løses. Det har blandt andet udmøntet sig i to workshops på Fyn og i Aarhus i starten af april.

13. april, 2018, Agrologisk