Frej: Sådan får vi trygge forbrugere

Iben Krog Rasmussen, pressefoto

Iben Krog Rasmussen, pressefoto

Medstifter af Tænketanken Frej Iben Krog Rasmussen opfordrer politikerne til at tage borgernes bekymringer i forhold til fødevarer alvorligt, når der forhandles om Fødevareforlig IV. Borgerne er omgivet af informationer om hvad der er bedst og sundest, og hvad man bør undgå - men hvordan finder man som forbruger hoved og hale i fødevarejunglen, når der er så mange modstridende fakta? Tag bare diskussionen om pesticider, som Iben bruger som eksempel:

"Professor i miljøkemi på KU, Nina Cedergreen, bruges ofte som ekspertkilde, når nogen vil sige, at pesticidrester i danske fødevarer ikke er farlige, mens Philippe Grandjean, professor i miljømedicin på SDU, ofte bruges som ekspertkilde, når nogen vil sige, at pesticidrester i fødevarer er et sundhedsproblem.” og uddyber "[...]  medierne og universiteter bør være bevidste om, hvilken betydning de modsatrettede ekspertudsagn har for forvirringen af os borgere."

19. april, 2016, Altinget.dk