PODCAST: Frejs Fødevarefrekvens er ude nu!

I dag udkommer hele to afsnit af podcastserien; Frejs Fødevarefrekvens ! 🗣

Du kan læse mere om de to første afsnit nedenfor eller springe direkte ud i det og lytte med HER (eller der hvor du normalt lytter til dine podcasts).

Ender du med at blive helt vild med Frejs Fødevarefrekvens? Så glæd dig for tredje og fjerde afsnit udkommer de to kommende søndage. Derefter går Frejs Fødevarefrekvens på sommerferie, men vi vender stærkt tilbage med seks spændende afsnit i efteråret.
(følg med på Facebook og bliv opdateret, hver gang der udkommer et nyt afsnit)

 

Frejs Fødevarefrekvens afsnit 1 – Perspektiver fra en ung landmand

Hvad rører sig blandt den lille gruppe unge mennesker, som er på vej til at blive landmænd i dagens Danmark? Hvorfor vælger man at vie sit liv til et erhverv, der både er i kæmpe gæld og på daglig basis bliver beskyldt for at ødelægge klodens klima og mishandle dyr?

Det og meget andet kan du får svar på i det første afsnit af Tænketanken Frejs nye podcastserie Frejs Fødevarefrekvens.

I dette afsnit har vi nemlig inviteret den unge landmand fra Lolland, Martin Justesen, i studiet. Han står hver dag op, før en vis herre får sko på, for at drive sit landbrug med planteavl og konventionel svineproduktion. Hør ham fortælle om sine drømme, de fordomme, som han så ofte møder, og hvordan det med pigerne foregår, når man bor derude, hvor kragerne vender.

 

Frejs Fødevarefrekvens afsnit 2 – Ligger djævlen i dråben?

 “Sprøjtegift i drikkevandet!” Sådan lyder en af de seneste overskrifter om et af de mange nylige fund af pesticidrester i det danske grundvand, som har vakt stor opmærksomhed om landbrugets indflydelse på vores og naturens sundhed. Men bør vi reelt set frygte for vores helbred, når vi hælder et glas postevand op? Hvad betyder det, at forskerne hele tiden opdager nye stoffer i grundvandet? Og hvad er det videnskabelige grundlag for at kategorisere noget som “giftigt” for os mennesker?

Frejs Fødevarefrekvens dykker i dette afsnit ned i de tekniske aspekter af pesticider, giftstoffer og drikkevand. Det sker under kyndig ledelse af professor Nina Cedergreen, som giver lytteren et fagligt fundament for at forstå de mange forskellige fagtermer. Har du aldrig hørt om eksponering for et pesticid, grænseværdier eller forsigtighedsprincippet, bør du lytte med her.

Tænketanken Frej