Tilbage til Alle begivenheder

Genteknologi i fødevaresektoren: Grøn genvej eller etisk omvej?

  • IDA Conference Kalvebod Brygge København V Denmark (kort)

Kan og bør genteknologi være en del af løsningen i arbejdet for et mere bæredygtigt fødevaresystem? IDA Bioscience inviterer, i samarbejde med Tænketanken Frej, til debat om NGT’ers potentiale i arbejdet mod et mere bæredygtigt Fødevaredanmark.

Et nyt lovforslag fra Europa-Kommissionen vil gøre det markant nemmere at bruge ‘nye genomiske teknikker’ (NGT’er) inden for planter og biologiske løsninger, som for eksempel CRISPR, til at forædle planter i Europa. Kommissionen fremhæver, at NGT’er kan bruges til at fremavle afgrøder, der bedre kan modstå klimaforandringerne, og som kræver mindre gødning og færre sprøjtemidler. Ifølge kommissionen er formålet med lovforslaget, at skabe bedre rammer for udviklingen af både mere robuste og bæredygtige sorter samt at øge EU’s konkurrenceevne.

Det er derfor afgørende at betragte og diskutere brugen af disse teknologier med et diverse og nuancerede perspektiver. Der er mange muligheder forbundet med brugen af NGT'er, men der er også udfordringer. Derfor inviterer Tænketanken Frej og IDA Bioscience til brief og debat om NGT’ers potentiale i arbejdet mod et mere bæredygtigt Fødevaredanmark.

Til arrangementet vil vi komme ind på:

  • hvad er nye genteknologier (NGT’er)

  • hvordan kan de bruges på en forsvarlig måde

  • hvilke udfordringer kan der være ved brugen, samt argumenter for og imod

  • perspektiv til den klassiske forædlingsmetode som vi gør brug af i dag

Undervejs vil der være en pause med sandwich og mulighed for at netværke.

Forrige
Forrige
22. november

Fremtidens Fødevarelandskab

Næste
Næste
28. november

En varm kartoffel - Hvilken rolle spiller genteknologi i et bæredygtigt fødevare Danmark.