Frejs alumnenetværk

Et netværk for Frej’ere, der stadig har lyst til at engagere sig i fødevaresektoren, bæredygtighed, landbrug og meget mere

Hvad er Frejs Alumnenetværk?

Frej har efterhånden eksisteret i mange år. Det betyder, at en masse dygtige, kloge og spændende mennesker gennem tiden har været en del af Frej. Al den viden og erfaring som de har, vil vi gerne gøre brug af og sætte i spil. Derfor ønsker vi at skabe et stærkt fagligt og socialt netværk, hvor vi samler eksisterende alumner, så vi kan forsætte den nuancerede debat og dialog om fødevaresektoren og bæredygtighed. Vi ved nemlig, at det er her værdiskabende ideer og snakke finder sted!

Dette netværk skal samle alle, der stadig har en plads til Frej i deres hjerter!

Hvad får man ud af at være med i Frejs Alumnenetværk?

  • Mulighed for at indgå i et fødevarenetværk med vidensdeling, sammen med andre alumner

  • Deltagelse i to årlige alumnemøder

  • Mulighed for at arrangere og deltage i alumne-events i løbet af året

  • Mulighed for at bidrage til og deltage i Tænketanken Frejs arrangementer

    • Herunder festivaler og folkemøder

  • Indflydelse på Tænketanken Frejs udvikling gennem stemmeret til den årlige generalforsamling

    • Herunder mulighed for at stille op til en bestyrelsespost i Tænketanken Frej

Medlemskab:
200 kr. om året

Første møde i netværket 

Vi vil gerne forsøge at samle alle gamle Frej’ere i vores nye alumneformat. Den 12. april inviterer vi til et åbent møde i alumnenetværket. Indmeldte alumner har derefter mulighed for at deltage i Tænketanken Frejs generalforsamling. Hvis du ikke er helt klar til at melde dig ind som medlem endnu, er dette din mulighed for at komme og se, om det er noget for dig.

Vi håber på at se dig!

14.00 Ankomst, kaffe og kage

14.30 Velkomst og netværk - hils på gamle Frej’ere!

15.30 Oplæg fra Frej’ere

16.30 Præsentation af sekretariatets aktiviteter det næste halve år

16.40 Pause

17.00 Generalforsamling

18.00 Aftensmad

19.30 Flere oplæg og hygge

20.30 Slut for planlagt program og mulighed for “fri hygge”

DATO: 12. april 2024

TID: Kl. 14.00-20.30

STED: DISIE - Enghavevej 80c, 3. sal

2450 København SV.

* hvis du melder dig ind i alumnenetværket er prisen for første møde inkluderet i kontingentet

Vil du gerne melde dig ind i alumnenetværket?

Lidt til de spørgelystne

  • Hvis du har været:

    • Frivillig i Frej

    • Arbejdet i Frej, herunder også som praktikant

    • Været en del af Frejs Ungelandmandsnetværk

    • Hvis du på anden måde har været tæt tilknyttet Frej

  • Vi har før haft et alumnenetværk, der var selvdrevet af en mindre styregruppe. Sekretariatet vil denne gang i højere grad bidrage med at facilitere og fastholde netværket. Derudover får man som medlem af netværket demokratisk medbestemmelse i Tænketanken Frej ved at være stemmeberettiget til Frejs generalforsamling, hvor man også har mulighed for at stille op som medlem af Frejs bestyrelse.

  • Du forpligter dig ikke til andet, end hvad du har mulighed for - hvis vi kender Frej’ere ret, så er det oftest en gruppe mennesker, der godt kan lide at engagere sig!

    Sekretariatet arrangerer to møder årligt, som man har mulighed for at deltage i.

  • Du er velkommen til at kontakte Amalie Lund-Konggaard, hvis du har flere spørgsmål, på amalie@taenk-frej.dk, eller på 28311097

  • Som medlem af alumnenetværket betaler man 200 kr. om året. For de penge får du to spændende møder med forplejning til.

Mød nogle tidligere Frej’ere her!

Jacob Neergaard

"Mine år i Frej som frivillig gav netværk, viden og oplevelser. Det var en platform, hvor jeg udviklede mine personlige og faglige kompetencer, som har spillet en vigtig rolle i min karriere. Det var et godt supplement til studiet og studiejobs, hvor jeg fik særlige muligheder for at anvende og teste min viden og interesser."

"Siden min tid i Frej har jeg været politisk
konsulent og fagbladsskribent i
fagbevægelsen for en forening for bl.a.
agronomer og andre inde for fødevare-, miljø- og naturbranchen. I dag er jeg konsulent i Landbrug & Fødevarer på miljøområdet, hvor jeg beskæftiger mig med komplekse faglige problemstillinger i politisk og kommunikativ kontekst. "

Tanja Charlotte Krogh Sørensen

"For mig var det først og fremmest enormt insprerende at være en del af et fællesskab med samme mål: Bæredygtige fødevarer og bæredygtigt forbrug. Det har været givende at møde så mange forskellige mennesker med forskellige baggrunde og perspektiver på fødevarer, og har helt sikkert været
med til at påvirke mit syn på
især fødevareproduktion."

“Siden da har jeg arbejdet med landbaseret lakseopdræt i recirculerede systemer (RAS). De første cirka tre år var jeg ansat hos Atlantic Sapphire i forskellige biologiske- og kvalitetsmæssige roller.“

“I maj 2021 skiftede jeg job, og startede i den svenske virksomhed RE:OCEAN. Her er jeg ansat som Kvalitets- og Bæredygtighedsansvalig, men er også en del af vores tekniske team grundet min tidligere praktiske erfarring.”

“RE:OCEAN er en forholdsvis ny virksomhed, som endnu ikke er bygget. Vi planlægger at producere 10.000 tons laks årligt, hvor vi selv er ansvarlige for store dele af værdikæden. Vi fokuserer på at have en holistisk tilgang og generel optimal ressourceudnyttelse.”

Jeppe Aagaard Kristensen

"Jeg forsker i dag i effekterne af naturgenopretningsprojekter på biodiversitet og klima ved universiteterne i Oxford og Aarhus. Jeg beskæftiger mig særligt med rewilding-projekter, hvor store dyr udsættes i naturområder, hvor mit fokus er på effekterne ift. kulstoflagring og -dynamikker i jordbunden."

"Jeg fik frem for alt gode venner, som nu udgør et solidt og vidtforgrenet netværk ind i danske fødevare- og miljøorganisationer. Derudover gav det en forståelse af, hvordan man selv som relativ lille og nystartet organisation kan påvirke politiske processer, hvilket var en meget inspirerende, opløftende og demokratisk dannende oplevelse."

Maria Marsfeldt Skovfoged

“Efter et halvt år som frivillig, blev jeg ansat i Frejs sekretariat som Kommunikations- og presseansvarlig. En stilling jeg har haft i lidt over 2 år. I løbet af de to år, har jeg holdt oplæg blandt professorer, direktører, og brancheorganisationer, udviklet en social medie strategi for Frej og senest udviklet en national branding kampagne, af to plakater der har været i hele landet.”

“Jeg blev frivillig i Frej i januar 2021, fordi jeg manglede et fællesskab og gerne ville være med til at gøre en bæredygtig forskel.
Selvom det var intimiderende at blive en del af en frivilliggruppe, hvor alle var fagligt dygtige indenfor bæredygtighed og fødevarer, emner som jeg ikke havde studeret indenfor, så fik jeg den fedeste oplevelse! Jeg tog altid hjem klogere end da jeg kom. Samtidig kom også min faglighed indenfor kommunikation, branding og formidling i spil.”

“Frej åbner så mange døre og eventyrer, som jeg ellers aldrig havde drømt om. Jeg glæder mig til at fortsætte mit Frej eventyr.”

Mathias Føns

“Det vigtigste jeg har fået ud af at være frivillig i Frej er et bredere syn på fødevarer og fødevareproduktion end jeg fik fra min egen lille ‘andedam’ på studiet. Andre frejfrivillige med både naturvidenskabelige og samfundsfaglig baggrund gav mig deres perspektiver på alt fra eks. landbrugets miljø- og klimabelastning, EU’s landbrugspolitik eller trends indenfor fødevareforbrug.”

“I dag arbejder jeg som rådgiver i en bank
for landbrugskunder. Her er man naturligt
interesseret i emner, som for eksempel hvilken
retningen for regulering vedrørende landbrugets
miljø- og klimabelastning er på vej hen, eller hvordan forbrugertrends kan rykke på afsætningen og prisen på landbrugets produkter. Selvom det kan være ret komplekst, så håber jeg min tid i Frej har givet mig lidt større forståelse for sammenhængene i fødevareforbrug og produktion.”